Mijn aquarium en vissen

Aquarium

Zelf heb ik een Juwel Rio 300 aquarium (120x50x50 cm), deze bak heb ik overgekocht van iemand anders. Met het aquarium heb ik ook het meubel gekocht, het was nogal te hoog, vandaar dat het nu ongeveer tot de helft is ingekort. Het resultaat is nog heel mooi, nu kan ik gewoon in het hele aquarium bij de bodem. Het aquarium staat in mijn kamer, nu het aquarium minder hoog staat is het ook een veel mooier gezicht.

De kast heeft aan de linker- en rechterkant een deurtje, in het midden is gewoon een leeg stuk. Daar ligt nu een grote schelp in, gewoon voor de sier.

De achterwand
In het aquarium zat o.a. al een ingebouwde Back to Nature achterwand. Deze achterwand overdekt ook de pomp aan de rechterkant die standaard ingebouwd zit bij Juwel aquariums.

Stenen en zand
Verder zitten er grote stukken “maansteen” in, deze zijn een beetje wit met hier en daar grote gaten (gaten in de vorm van tunnels, je kan er zo doorheen kijken). Ik heb alle grote stukken met de gaten naar boven gezet, de stenen zijn in de richting van de gaten langwerpig, en zo kreeg ik het mooiste effect.

Verder zit er koraalzand in, het bestaat volgens mij uit 100% kalk, maar aangezien de vissen hier al driekwart jaar in zwemmen is dit geen probleem denk ik.
Het is in iedergeval mooi wit en niet echt scherp voor de Cichliden waarvan sommigen graven.

Bekijk de pagina aquarium inrichten waarin ik tips geven over hoe je het beste een aquarium kan inrichten.

Aquarium Vissen

Al deze vissen zaten bij het aquarium dat ik overgekocht heb. Het zijn er in totaal 9 (en wat jonkies) en je ziet ze allemaal hieronder.

Maylandia / Metriaclima estherae
Deze enorm felgekleurde vis -de kleur veranderd niet naar aanleiding van schrik ofzo- is een vrouwtje, ze is nooit aggressief en erg rustig.

Pseudotropheus zebra “OB” (Orange Blotched) 
Een vrij fors gebouwde vis, grote bek en een groot voorhoofd. De kleur veranderd van bijna zwart-oranje tot paars-oranje. Hij is 100% zeker de vader van een aantal jonkies van de vis hieronder (Labidochromis caeruleus).

Labidochromis caeruleus
Zeker weten een vrouwtje, ze heeft nu (tot half juni) al twee keer jonkies gehad in haar bek van de vis hierboven. (ben benieuwd wat dat wordt als ze volwassen zijn). Verder is het een heel rustig -klein in vergelijking met de rest- visje.

Pseudotropheus socolofi
Volgens mij is deze vis ook een vrouwtje, ik heb er maar een van, en anders is het een heel erg rustig mannetje.

Pseudotropheus kingsizei
Volgens mij is het deze vis, hij is vaak héél fel van kleur, heeft puntige rug en onder vinnen en kleine zwarte streepjes in de staart. Op het forum en met andere mensen is er behoorlijk gekletst over wat voor soort het was, het kan ook een Afra zijn, maar die hebben meestal ook strepen op hun kop.
Mijn vis graaft behoorlijk en slooft zich veel uit voor andere vissen, hij valt ze aan en verdedigd zijn territorium, terwijl hij geen soortgenoten heeft.
Ook ben ik nou al een paar keer echt gebeten door hem tijdens het schoonmaken, hij wacht, kijkt wat je doet en bijt ineens in je vingers. Ze hebben hele kleine tandjes, een soort raspje, daar knagen ze ook de algen mee van de stenen.
Het enigste waar hij bang voor is is het (grote) visnet, algenmagneten valt hij ook aan.

Pseudotropheus acei
Dit zijn de grootste vissen uit mijn aquarium.
Het zijn een mannetje en een vrouwtje, deze vissen houden van veel zwemmen, en eten best veel. Wanneer ze geschrokken zijn verkleuren ze bijna tot zwart.

Onbekend
Ik heb nog een onbekende vis is, het is een vis die absoluut niet bang is, heeft een nogal grote bek en zoekt de hele dag eigenlijk naar eten.
Soms is hij wat rood/bruiner van kleur als hij ruzie heeft ofzo.

Pseudotropheus flavus
Waarschijnlijk is het de vis met deze naam, maar mijn vis is minder fel van kleur. Geen idee ook of het een mannetje of een vrouwtje is.

Jonkies
Sinds ik mijn aquarium heb heb ik een paar keer jonkies gehad, het zijn allemaal kruizingen van de tweede vis in dit rijtje en de Labidochromis caeruleus. Momenteel zit er 1 groot jonkie in, 3 kleintjes (2 cm) en de Labidochromis caeruleus zit nu met haar bek vol jonkies.
Ben benieuwd hoe die jonkies eruit zien als ze volwassen zijn.

Winkelwagen