Vissen

rode vis in aquarium

Siervissen moet je voeden, verzorgen en huisvesten. Vissen hebben behoeften en het is goed hier van op de hoogte te zijn.

Vissen Aquarium

aquarium vissen op bureau

De eerste stap bij het houden van vissen is het uitkiezen van een aquarium. Na het inrichten van uw aquarium kunt u pas de vissen plaatsen. Er komen verschillende dingen kijken bij het inrichten van een aquarium. Zo is het goed om te weten welke voedingsbodem u nodig hebt, welke decoratie materialen u kunt gebruiken en hoe u het aquarium goed onderhoud. Op deze en nog veel meer vragen geven wij antwoord op de pagina over vissen aquarium.

Om soortgericht vissen te houden in een aquarium moet men dus op de volgende dingen letten:

Ga naar vissen aquarium.

Vissen kopen

zoetwater vissen

Vissen kunt u pas na minstens 2 weken nadat het aquarium is ingericht aanschaffen.
Kijk van tevoren welke vissen u wilt, houd rekening bij het kiezen of de vissen bij elkaar passen, wat ze eten, uit wat voor biotoop ze komen en hoe de vissen sociaal ingesteld zijn. Hiermee bedoel ik, let op of de vissen een territorium maken of snel agressief of bijtgraag zijn.

Kijk bij de zoetwatervissen om meer informatie te krijgen over de verschillende soorten.

Vissen in het aquarium zetten

rood visje in aqua

Wacht met het plaatsen van de vissen minstens 2 weken, pas na deze tijd is het aquarium gestabiliseerd, plaats ook niet alle soorten die u zou willen tegelijk, want dan is het zo kwetsbare evenwicht dat net is opgebouwd meteen weer weg. Zet daarom week voor week een paar vissen erbij. Voor u de vissen plaatst kun je bezig gaan met het inrichten van je aquarium.

Waar u op moet letten

Verder moet u er op letten dat bij het kopen van vissen de vissen goed zwemmen, niet misvormd zijn, goed eten (vraag eventueel wat ze eten).
Ook zijn soorten in de winkel vaak nog jong, vraag dus als u dit nog niet van tevoren heeft uitgezocht hoe groot de soort wordt.

Vissen voer

vissen voeren

Natuurlijk moeten uw vissen ook eten, maar er zijn heel wat verschillende soorten voer te koop. Hieronder vind u dan ook een overzicht van de belangrijkste soorten voer, namelijk: droog-, levend-, en plantaardig voer.
Wat u aan uw vissen geeft hangt af van de soort vissen die u heeft en uw budget. Natuurlijk stellen alle vissen het op prijs om een afwisselend dieet te krijgen, zo blijven ze ook langer gezond.

Ga naar vissen voer.

Ga terug naar homepagina.

Winkelwagen