2 cavia’s in 1 kooi

2 mannetjes cavia bij elkaar

2 cavia beren samen kan heel goed gaan. Zorg er echter voor dat ze zo jong mogelijk bij elkaar komen en samen opgroeien. Het liefst voor de leeftijd van 7 weken. Zet NOOIT 2 volwassen beren die elkaar niet kennen bij elkaar. Hierdoor ontstaan hevige gevechten met alle nare gevolgen van dien. Wat ook vaak goed gaat is om bij een oudere beer een jong beertje te zetten. Laat ze altijd op neutraal terrein kennis maken. Maak ondertussen de kooi goed schoon, zodat alle ‘eigen’ geur van de oudere beer verdwenen is. Zet ze dan samen in de kooi met wat lekkers. Laat huisjes voorlopig uit de kooi. Grote kans dat ze de dikste vriendjes worden.

Waar je wel op moet letten is dat ze niet in aanraking mogen komen met een zeug omdat anders gevechten zullen ontstaan.

En wat ook belangrijk is: Als je met een van de twee naar de dierenarts moet, neem ze allebei mee in dezelfde doos/transport box. Indien je dit niet doet bestaat het gevaar dat de beren zullen gaan vechten als ze weer herenigd worden. Dit vanwege het simpele feit dat een van de cavia’s anders ruikt.

Indien 2 beren gaan vechten komt dit nog maar zelden goed. En castratie helpt bij cavia’s NIET tegen vechtpartijen. Dus het heeft geen enkele zin om daarvoor je beer te laten castreren. Castratie’s bij cavia’s worden enkel gedaan om ongewenste nakomelingen tegen te gaan.

2 hamsters

Winkelwagen